Danny Chandler a 80-as évek legnépszerűbb versenyzője. Egyedi, gyakran őrült stílusával gyorsan elnyerte a rajongók szimpátiáját, mind az amerikai-mind a világbajnoki sorozatban. Sok olyan ugrást kivitelezett amelyek mai szemmel és technikával is bravúrosak. 

Chandler számos amerikai és nemzetközi versenyt megnyert. Karrierje sajnos hamar véget ért, egy 1986os bukását követően lebénult. 

Sztori bővebben>>>+képek

 

 

 
Chandler Sacramentoban született 1959-ben. Az egész család a versenyzés megszállottja volt. Chandler apja endúrózott és két nővére is versenyzett így nem volt kérdés a legkisebb fiú milyen sportot válasszon. 
A fiatal Danny gyorsan fejlődött, annyira gyorsan, hogy kénytelenek voltak idősebb motorosok közé tenni. 
Chandler minden helyi versenyt megnyert. Tinédzser korára már jó hírnévre tett szert a versenyzők között, ám ekkor még ifjú kora miatt nem léphetett az AMA profik közé. (14éves volt és 16éves kor volt a korhatár)
1976-ban végül megszerezte a profi licencet. A legjobb eredménye ebben az évben egy 16. helyezés az 500cc-s géposztályban. Mindössze 16évesen nem rossz teljesítmény. 
1979-ben a hanytló Maico-hoz szerződött a 250es géposztályban. A motor nem igazán volt versenyképes ám Danny őrült stílusával hamar a nézők szívébe lopta magát. 
A 80as évben is a Maiconál maradt, ám a csapat a szezon végén kilépett a sorozatból, az 1981es év így nem tűn túl rózsásnak, de mégis átütő sikert könyvelhettek el a szezon végén. Chandler egy 125ös suzuki nyergében a 9.helyen végzett összesítettben az országos bajnokságban, így elnyerte, hogy a Trans-USA 500cc felkarolja. Az 1982es szezont egy gyári támogatású Honda nyergében versenyezhette végig. Ilyen technikai háttérrel az eredmények sem maradhattak el: a következő két szezonban nyert 4 AMA 500 Outdoor Nationals-t és 1983-ban az országos bajnokságban 500cc-ben 3. helyen végzett.
A rajongók megőrültek Chandlerért, nem nyert meg mindent amin elindult, de látványos volt amit csinált és ezt a közönség díjazta. 
1984-ben azonban egy sárülés után kirúgták Chandlert a Hondátol, az európai csapatok kapkodtak érte, mindenki próbálta a Motocross Vb-re csábítani. Végül 85-ben a gyári KTM-nél írt alá, de sajnos egy Olaszországban elszenvedett sérülése miatt, fel kellett adnia ezt a szezont. Az 1986-os év sajnos karrierje végét jelentette. A párizsi supercrosson balesetet szenvedett melynek során nyakát törte és lebénult.
 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://crossbiblia.blog.hu/api/trackback/id/tr692955174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása